maandag, mei 20, 2024

Brillen of lenzen? Waar kies jij voor?

Voor jou?

Wanneer je ogen achteruit beginnen te gaan, dan zal je waarschijnlijk een bril als ondersteuning nodig hebben. Door het dragen van een bril help je jouw ogen en zullen klachten die worden veroorzaakt door een slechter wordend zicht, zoals hoofdpijn en zere ogen, sterk verminderen. Toch is de bril niet het enige waarvoor je kan kiezen. Ook het dragen van lenzen is een optie wanneer je ogen achteruit gaan. Maar hoe weet je nou of je beter een bril of beter lenzen kan dragen. In dit blog zetten we alle voordelen voor je op een rijtje.

De voordelen van een bril

De bril is het meest populair wanneer er een keuze gemaakt moet worden bij de opticien en dat is niet zonder reden. Een bril is ten eerste zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft hem alleen maar op te zetten wanneer je hem nodig hebt en af te zetten wanneer je hem niet meer nodig hebt. Ook zal een bril je ogen niet zomaar irriteren. Doordat je hem voor je ogen draagt hebben je ogen er eigenlijk helemaal geen last van. Sterker nog, als het hard waait buiten zorgt een bril er zelfs voor dat vuil uit je ogen blijft. Een bril afzetten kan ook nog eens op ieder moment, ongeacht waar je bent. Op school of op je werk en zelfs tijdens een avondje uit of wanneer je onderweg bent. En dan hebben we het nog geeneens gehad over alle soorten brillen die er verkrijgbaar zijn. Naast een plus en min sterkte bestaan er namelijk ook brillen voor verschillende activiteiten. Zo is de leesbril bijvoorbeeld alleen voor het lezen en een blauw licht bril alleen voor wanneer je achter een beeldscherm zet. En vergeet dan ook zeker de multifocale bril niet. Zo veel keus en ook nog eens helemaal naar je eigen smaak uit te kiezen.

De voordelen van lenzen

Een hoop voordelen brengt het dragen van een bril met zich mee maar onderschat ook zeker de lenzen niet. Lenzen zijn misschien iets minder gebruiksvriendelijker maar wanneer je lenzen draagt is dit ‘onzichtbaar’. Hiermee willen we zeggen dat niemand ziet dat je iets draagt. Er zit niks in je gezicht en vooral als je geen brillen-gezicht hebt is dit een prima uitkomst. Ook passen lenzen nagenoeg perfect en is het voor sporters bijvoorbeeld erg praktisch. Je zal de lenzen niet zomaar verliezen mits je natuurlijk een flinke duik in het water neemt.

Laatste nieuws

Hoe creëer je de perfecte sfeer in je café of restaurant

Voor een café of restaurant is de ambiance net zo belangrijk als het menu. Een goed doordacht thema en...

Meer artikelen zoals deze