maandag, juni 17, 2024

Wanneer is een jas te klein?

Voor jou?

Of het nou gaat om een Airforce winterjas heren of een Airforce winterjas dames, als je een zo mooie jas wilt dragen dan dien je in elk geval altijd te zorgen dat je over de juiste maat beschikt. Soms lijkt een jas ruim voldoen, mara is de jas in de praktijk toch aan de kleine kant. Hoe herken je dat nou eigenlijk, een jas die te klein is?

Onder een winterjas moet ruimte zijn voor een stevige trui of vest

Het is altijd goed om rekening te houden met de kleding die je in de winterdagen draagt. Als het kouder wordt, dan draag je vaak veel dikkere kleding. Een dikkere trui bijvoorbeeld, of een stevig vest. Dat maakt meteen ook dat je eigenlijk altijd al een jas kunt kopen die een maatje groter is. Dan past een dikkere trui of vest veel gemakkelijker onder de al even comfortabele winterjas. Een winterjas moet een stevige kleding kunnen hebben. Liever een maatje te groot dus dan een klein maatje te klein. 

Een goed dragend winterjas mag niet trekken

Als het om de maat van een jas gaat, dan horen de schouders steeds precies op het puntje van de schouders te zitten. Het is een van de belangrijkste ijkpunten als het om de maat van een winterjas gaat. Zitten de schouders dus niet precies op het puntje, dan is de jas vaak te klein. Het trekken van een winterjas is een andere manier waaraan je een te kleine jas kunt herkennen. Een andere manier waaraan je een te kleine jas kunt herkennen is het uitvoeren van de knuffel test. 

Doe de schouder test en je weet meteen of de jas groot genoeg is

De schouder test is erg simpel. Je probeert je eigen schouderbladen aan te raken. Zit de jas een beetje te strak bij de elleboog en bij de schouders, neem dan bij voorkeur aan maatje meer. Het is gewoon belangrijk dat de winterjas, en zeker als het gaat om een Airforce winterjas heren of een Airforce winterjas dames gaat, goed past en in elk geval ruim voldoende is. Alleen op die manier profiteer je van extra warmte en is bijvoorbeeld sprake van extra bescherming en de beste isolatie. Een winterjas kopen is toch vaak een investering. Zorg dan dus dat je in elk geval de juiste maat koopt en profiteert van de voordelen die een winterjas met zich meebrengt. Die voordelen ervaar je vooral in isolatie en extra warmte. 

Laatste nieuws

Zomeravond Cruises in Rotterdam: Een Betoverende Ervaring op het Water

Rotterdam, met zijn indrukwekkende skyline en dynamische haven, biedt een unieke manier om de stad te verkennen: zomeravond rondvaarten....

Meer artikelen zoals deze