maandag, mei 20, 2024

Wil jij jouw motor verzekeren?

Voor jou?

Heb je net een nieuwe motor gekocht, dan moet je deze motor verzekeren. Of misschien ben je opzoek naar een nieuwe motorverzekering omdat je bij je huidige verzekering te veel betaald. In Nederland ben je verplicht om je voertuig WA te verzekering, WA verzekering staat voor Wettelijk Aansprakelijkheidsverzekering. Met een basis WA verzekering ben je echter alleen verzekerd voor schade wat je aanricht aan andere voertuigen. Mocht er iets gebeuren met jouw motor ben je helaas niet verzekerd. Als je dat wel wilt moet je jouw motor all risk verzekeren. Dan is jouw motor overal voor verzekerd.

Welke verzekering moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen, maar hoe weet je welke je moet kiezen. Je kunt op Combimotors.nl gemakkelijk verzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kun je snel zien welke verzekering je het best kunt kiezen om je motor te verzekeren. Dan moet je alleen nog de keuze maken welk type verzekering je gaat kiezen. Wil je dat jouw motor minimaal verzekerd is door alleen hem alleen WA te verzekeren. Dit is wel de meest voordelige optie en als je van jezelf weet dat je voorzichtig omgaat met de motor kan dit de optie voor jou zijn. Wil je iets meer zekerheid dan kun je kiezen voor een WA+ verzekering. Deze dekt niet schade die je zelf aan je motor maakt maar wel schade waar je niks aan kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een stormachtige dag waar het hard waait en er valt een grote tak op de motor. Dan ben je wel verzekerd. Zoals ik net heb aangekaart kun je de motor all risk verzekeren zodat je zeker weet dat als er iets gebeurt, je je geen zorgen hoeft te maken. Mocht je een ondernemer zijn dan kan het ook voordelig zijn om de motor zakelijk te verzekeren. Dit is vaak goedkoper dan particulier een motor verzekeren.

Premie

De hoogte van de premie hangt af van welk type verzekering je kiest. De goedkoopste is een WA verzekering. Je betaalt hier het minste voor maar je bent ook minder goed gedekt. Zoals ik al heb gezegd, alleen voor schade die je aanricht aan andere voertuigen. Dan heb je een iets duurdere optie en dat is WA+ en als duurste optie kun je jouw motor all risk verzekeren. De premie wordt ook bepaald door de waarde van de motor. Heb je een dure motor dan zal de premie ook hoger zijn dan als je dezelfde verzekering neemt met een goedkopere motor. Wat ook een factor heeft in het bepalen van de premie is hoeveel eigen risico je neemt. Hoe meer eigen risico hoe minder je hoeft te betalen.

Laatste nieuws

Hoe creëer je de perfecte sfeer in je café of restaurant

Voor een café of restaurant is de ambiance net zo belangrijk als het menu. Een goed doordacht thema en...

Meer artikelen zoals deze