zondag, juli 14, 2024

Wat is Dogecoin?

Voor jou?

Iedereen heeft wel gehoord van cryptocurrency. Je hebt Bitcoin en Ethereum, maar je hebt ook kleinere coins zoals de Dogecoin. Deze online munt moet natuurlijk ergens bewaard worden als je ze hebt aangeschaft, zoiets noem je een wallet. Wallet betekent in het Nederlands portemonnee. Een wallet voor dogecoin is dan de Dogecoin wallet

Waar komt dogecoin vandaan?

Dogecoin is als grap ontstaan door 2 personen genaamd Billy Markus en Jackson Palmer. Ze wilde een cryptocurrency maken die meer mensen kon bereiken dan bitcoin. Dogecoin heeft als logo een Shibu Inu wat best grappig is. Het is dan als grap begonnen maar inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer grote coin. Dat komt onder andere omdat Elon Musk er veel over heeft getweet.

Hoe kom je aan dogecoins?

Dogecoins kun je bij verschillende plekken online halen. Een van deze plakken is Binance. Bij Binance kun je direct dogecoins kopen en ontvang je zo ook. Hier heb je dus een Dogecoin wallet voor nodig. De wallets die Dogecoin zelf heeft zijn MultiDoge en Dogecoin Core. Je kunt de coins vaak ook opslaan op de plek waar je ze hebt gekocht, maar het is veiliger om jouw gekochte Dogecoins op te slaan in jouw Dogecoin wallet. Via een wallet kun je de coins ook versturen of ontvangen. Een andere reden om een wallet te gebruiken is, stel er zijn problemen op de site waar jij je dogecoins op hebt staan en je wilt ze net verkopen dan kun je er niet bij. Met een wallet kun je altijd bij jouw coins en kun je zelf kiezen waar je ze weer verkoopt. Er zijn miljarden Dogecoins dus een tekort zal niet ontstaan.

Wat kun je met dogecoins?

Dogecoin is van oorsprong niet bedoeld om iets mee te kunnen, maar daar is verandering in gekomen toen de coin opblies. Nu wordt de coin vooral gebruikt om geld in te zamelen voor fondsen of inzamelingsacties. Ook wordt Dogecoin gebruikt als fooi voor projecten of op reddit als bedankje. Verder kun je eigenlijk vrij weinig met de coin omdat het ten slotte uit een grap is ontstaan. Je kunt er ook voor kiezen om de coin niet echt te kopen maar om geld te investeren in zogenaamde CFD’s. Dit betekent dat je de coins niet ontvangt maar geld inzet op de koers. Als je geld hebt geïnvesteerd en de koers gaat omhoog betekent dat de coin meer waard is geworden en jij het met winst kan verkopen. Dit kan ook de andere kant opgaan als de koers daalt en je de coins met verlies verkoopt. Je kunt er altijd voor kiezen om de coins vast te houden en kijken wat het in de toekomst gaat doen.

 

Laatste nieuws

Zomeravond Cruises in Rotterdam: Een Betoverende Ervaring op het Water

Rotterdam, met zijn indrukwekkende skyline en dynamische haven, biedt een unieke manier om de stad te verkennen: zomeravond rondvaarten....

Meer artikelen zoals deze