zondag, april 21, 2024

Laminaat of een houten vloer

Voor jou?

Heb je net een nieuw huis / appartement gekocht? Of ben je uitgekeken op je huidige vloer? Dan kun je terecht bij LaminaatenParket.nl. Ze hebben hier alles van laminaat en houten vloeren. Iedere vloer heeft zijn eigen kenmerken en natuurlijk verschilt de smaak per persoon. Maar als het komt op het uitkiezen van een vloer, spelen niet alleen de wensen van de klant mee maar natuurlijk ook de kosten. Laminaat is bijvoorbeeld beter te betalen dan een houten vloer. 

De natuurlijke keuze

Als je keuze hebt gemaakt voor een houten vloer moet je wel rekening houden met een aantal dingen. Hout is een product uit de natuur en dat betekent dat iedere vloer uniek zal zijn. Niemand zal dus dezelfde vloer als jou hebben. Daar tegenover staat wel dat een houten vloer seizoen gebonden is en dus in de zomer en winter kan uitzetten en krimpen. Verder kun je de vloer wel behandelen op verschillende manieren. Je kunt de planken namelijk waxen, oliën of lakken. Dit ieder heeft ook weer zijn voor en nadelen. Een gewaxte vloer bijvoorbeeld moet je om de vier jaar opnieuw aanbrengen, waar dat bij een gelakte vloer maar 1 keer in de tien jaar hoeft. En een geoliede vloer moet iedere 9 maanden onderhouden worden.

De andere optie

Laminaat is weer een ander verhaal. Deze vloer is vele male makkelijker te onderhouden dan een houten vloer. Buiten dat het makkelijk te onderhouden is, is de laminaatvloer ook een stuk goedkoper. De vloer bestaat uit meerdere lagen, hierdoor heeft het meer voordelen dan een vloer die volledig uit 1 soort materiaal bestaat. Tegenwoordig lijkt laminaat ook heel erg op echte planken en is het soms niet eens te onderscheiden van hout.

Welke vloer moet je kiezen?

Als je de keuze moet maken tussen deze twee optie is dat lastig. Heb je een kleiner budget dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld laminaat. Ook is deze vloer makkelijk om te leggen en past het bijna bij iedere stijl. Bovendien is het aanbod zeer groot en in veel soorten te krijgen, en voor al tien euro per vierkante meter heb je al een redelijke vloer. Daar in tegen een houten vloer is altijd uniek, er kunnen geen twee dezelfde van zijn. Wel is deze vloer een stuk prijziger. Voor zo’n vloer betaal je al gauw 8 keer zo veel. Wel geeft het een stuk warmer gevoel aan in het huis. Je kunt kiezen uit zoveel soorten hout dat er voor iedereen wel wat tussen zit.

 

Vorig artikel
Volgend artikel
Laatste nieuws

Hoe creëer je de perfecte sfeer in je café of restaurant

Voor een café of restaurant is de ambiance net zo belangrijk als het menu. Een goed doordacht thema en...

Meer artikelen zoals deze