zondag, juli 14, 2024

Afvalmanagement voor je bedrijf

Voor jou?

Als je een bedrijf hebt, produceer je naast producten of diensten ook veel afval. En dat moet je allemaal ergens laten. Zoals je misschien in je eigen keuken al hebt ontdekt, is goed afvalmanagement vrij belangrijk. Vergeet je een prullenbak te legen, je plastic weg te brengen of je groenteafval op tijd weg te gooien, dan wordt het een knoeiboel. De ene soort afval stinkt enorm en trekt vliegen aan, de andere soort staat vooral in de weg. Stel je dat eens voor, maar dan keer twintig, en dan kom je misschien in de buurt van bedrijfsafval. Die chaos wil je absoluut niet hebben! Daarom moet je voor je bedrijf een goed afvalsysteem regelen. 

Rolcontainer

Het beste wat je kan doen is een aantal rolcontainers voor mkb afval bestellen. Dat is super handig, want die containers bestel je bij een afvalbedrijf, en die maken samen met jou een afvalplan. Zo kies je eerst de soort container die je nodig hebt, en die moet je natuurlijk in het juiste formaat nemen. Vervolgens kan je zelf aangeven hoe vaak deze container geleegd moet worden. Het afvalbedrijf gaat er dan voor zorgen dat dit volgens jouw wensen uitgevoerd wordt. En maak je niet druk, je zit nergens aan vast, over het algemeen kan je zo’n container elk moment weer opzeggen, mocht het niet meer nodig zijn om je bedrijfsafval door een afvalbedrijf te laten ophalen en verzamelen. Soms zijn er echter wel kortingen als je een abonnement afsluit voor een langere periode. 

Soort afval

Voordat je een of meerdere containers bestelt, moet je weten wat voor soort afval je produceert. Je hebt waarschijnlijk sowieso de meest voorkomende soorten afval, namelijk rest, papier en karton, organisch afval, PMD en glas. Maar afhankelijk van wat voor soort bedrijf je hebt, kan je nog meer hebben dan dat. Bijvoorbeeld chemisch afval. Chemisch afval een heel gevaarlijk als je er niet verantwoordelijk mee omgaat. Mocht je dat dus produceren, schakel dan onmiddellijk een professional in om een veilig afvalplan voor dit soort afval te maken en bescherm mens en milieu.  

Een goed begin is het halve werk. Zodra je merkt dat er een grote productie aan zit te komen, moet je al rekening houden met het afval dat je daardoor zal gaan produceren. Als je daarop voorbereid bent, zal het afvalmanagement vlekkeloos verlopen. Je hoeft er zelf niet meer naar om te kijken, het enige wat jij hoeft te doen is namelijk zorgen dat het afval in de juiste container terecht komt. Hoe makkelijk kan het zijn! 

Laatste nieuws

Zomeravond Cruises in Rotterdam: Een Betoverende Ervaring op het Water

Rotterdam, met zijn indrukwekkende skyline en dynamische haven, biedt een unieke manier om de stad te verkennen: zomeravond rondvaarten....

Meer artikelen zoals deze