maandag, mei 20, 2024

Originele marketing: foto\’s

Voor jou?

 

Marketing is een belangrijke tool als je je business wil laten groeien. Omdat elk bedrijf dit weet, kan het lastig zijn om ertussen te komen. Marketing gaat daarom om continu vernieuwen. Je moet creatief nadenken en met innovatieve oplossingen op de proppen komen. Want als je een origineel idee hebt, val je op. In deze eeuw is het eigenlijk al bijna niet meer te doen om iets te bedenken wat echt nog niemand gedaan heeft. Je kan je afvragen of originaliteit nog wel echt bestaat. Maar wat in ieder geval altijd nog een optie blijft, is je marketing zo persoonlijk mogelijk maken. Want als je je klanten, en dan echt heel specifiek per persoon, betrekt bij je marketing, ben je ook origineel. Verweef je klanten en maak ze een onmisbaar onderdeel van je marketingactie. 

Hoe dan? 

Hoe maak je je klanten nou onderdeel van je promotieplan? Er is een simpele oplossing bedacht, namelijk door middel van branded foto frames. Stel je het volgende voor. Je verkoopt producten, dat kan alles zijn, van vintage kleding tot burrito’s. Wat betreft marketing heb je voor deze maand een kortingsactie bedacht, namelijk een plus een gratis. Goed idee, maar mensen lopen in de stad wel langs tien van die acties. Dus moet je ze iets geven waardoor ze het onthouden. Dan kan je iemand van je werknemers neerzetten die foto’s neemt van iedereen die iets koopt bij jouw winkel. Of je zet een photobooth neer. De foto’s die daar gemaakt worden, stop je in een frame dat je hebt laten ontwerpen, waar de naam van jouw bedrijf op staat, en de kortingsactie. Zo krijgen je klanten een persoonlijk aandenken, namelijk een foto van zichzelf en degene met wie ze langskwamen, mee en worden ze elke keer dat ze daar naar kijken ook herinnerd aan de kortingsactie. Zo hebben ze al snel de neiging om nog eens langs te komen. 

De frames

Dit concept wordt aangeboden Photoflyer. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor photoflyer instax. Je krijgt dan een kit waar onder andere een instax camera in zit om de foto’s mee te nemen. Van tevoren kan je je eigen foto frames ontwerpen, waar alles op staat wat jij erop wil zetten om mee te geven aan je klanten. Dit kan dus zo’n kortingsactie zijn, maar het kan ook gewoon de slogan van je bedrijf zijn in een stylish frame, om mensen een goede ervaring mee te geven. Met een beetje geluk hangen mensen deze foto ergens op, en zo verspreid je jouw naam op een leuke manier. 

Laatste nieuws

Hoe creëer je de perfecte sfeer in je café of restaurant

Voor een café of restaurant is de ambiance net zo belangrijk als het menu. Een goed doordacht thema en...

Meer artikelen zoals deze