maandag, mei 20, 2024

Op welke manier verbind je je met vrienden terwijl we onszelf in quarantaine houden?

Voor jou?

Verbonden blijven met vrienden tijdens quarantaine

De wereld staat momenteel op z’n kop door de pandemie van het coronavirus. Hoge aantallen besmettingen en sterfgevallen hebben ervoor gezorgd dat veel mensen zich in quarantaine moeten houden. Voor studenten kan dit nogal eenzaam voelen, aangezien het niet mogelijk is om je vrienden fysiek te ontmoeten. Maar hoe kunnen we toch verbonden blijven met onze vrienden tijdens deze periode van quarantaine?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om verbonden te blijven met vrienden, ook als je jezelf thuis in quarantaine houdt. Video-chatprogramma’s zoals Skype, Zoom of Google Hangouts maken het mogelijk om eenvoudig online met elkaar te communiceren. Ook zijn er tal van sociale media platforms waar je berichten kunt sturen, zoals WhatsApp en Instagram. Of probeer eens een online spel zoals Among Us of Jackbox Games dat je samen met je vrienden kunt spelen.

Een andere optie is om films, series of documentaires te kijken op platforms zoals Netflix Party, waarmee je dezelfde film kunt streamen en tegelijkertijd chatten over wat je bekijkt. Je kunt ook elkaar uitdagen tot verschillende creatieve activiteiten zoals koken, schrijven, tekenen of andere hobby’s. Of stuur elkaar dagelijks e-mails over alledaagse onderwerpen en deel wat er bij jou gebeurt. Er zijn vele manieren om verbonden te blijven met vrienden en elkaar steun te bieden tijdens deze quarantaineperiode.

Welke unieke activiteiten heb je de afgelopen tijd ondernomen tijdens de quarantaine?

De afgelopen tijd in quarantaine heb ik meer dan ooit achter mijn laptop gezeten om creatief bezig te zijn. Zo heb ik mezelf onder andere opgeleid tot een echte ‘bakpro’. Met behulp van YouTube tutorials heb ik allerlei verschillende gebakjes gemaakt, van cupcakes en taarten tot zelfgemaakte koekjes. Deze heb ik vervolgens ook mijn vrienden geschonken, zodat we toch samen iets lekkers konden eten.

Verder heb ik de tijd in quarantaine ook gebruikt om mijn kennis over de wereld uit te breiden. Ik heb veel documentaires bekeken over verschillende culturen en landen, waardoor ik meer begrip krijg voor anderen en meer waardering voor ons prachtige wereld. Ook heb ik meer geleerd over milieu en duurzaamheid, wat me heeft geholpen om onze planeet op een verantwoorde manier te beschermen.

Ten slotte ben ik tijdens de quarantaine ook bezig geweest met yoga en mindfulness. Door regelmatig yoga te doen ben ik niet alleen fysiek sterker geworden, maar heb ik ook geleerd om rustiger te worden en meer te genieten van de momenten. Mindfulness helpt me om stress en angst te verminderen, wat belangrijke vaardigheden zijn die me ook als student goed van pas komen.

Leuke dingen om te doen tijdens quarantaine

Tijdens de quarantaine zijn er nog steeds veel leuke dingen die studenten kunnen doen. Één van de beste manieren om je tijd te vermaken is door films en series te kijken. Door streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime is het gemakkelijk om films en series te vinden die je interesseren. Ook kun je samen met vrienden kijken via apps zoals Netflix Party en Zoom, waardoor je toch een beetje gezelligheid ervaart.

Een andere leuke manier om tijd te vermaken is het leren van een nieuwe vaardigheid. In tijden van quarantaine is het bijvoorbeeld goed om je cognitieve vaardigheden te verbeteren door online cursussen te volgen, zoals programmeren of taal leren. Ook zijn er veel tutorials voor schilderen, fotografie, gitaarspelen en bakken die je kunt volgen om iets nieuws te leren.

Het is ook belangrijk dat studenten tijdens quarantaine tijd vrijmaken om te ontspannen en wat beweging te krijgen. Probeer elke dag een stukje te wandelen, hardlopen of yoga doen om energie en frisse lucht binnen te krijgen. Je kunt ook online fitnesslessen volgen via YouTube of andere streamingdiensten.

Tot slot, als student is het belangrijk om verbinding met anderen te blijven maken en contact te houden met vrienden en familie. Gebruik Skype, WhatsApp of Facetime om contact met elkaar te houden en plan virtuele avondjes met je vriendengroep zodat je jezelf blijft omringen met positiviteit.

Hoe blijf je geestelijk en fysiek actief in deze moeilijke periode?

Studenten moeten in deze moeilijke periode ervoor zorgen dat ze geestelijk en fysiek actief blijven. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen rust en activiteit, zodat je je energieker voelt en productiever bent. Een goede manier om dit te bereiken is door gerichte oefeningen te doen, waardoor je je lichaam en geest in balans houdt.

Een andere belangrijke manier om actief te blijven is door regelmatig buitenshuis te recreëren. Ga naar het park, de rivier of een andere plek in de buurt om jezelf te verwonderen en energie op te doen. Probeer ook bijvoorbeeld een fiets- of wandeltocht te maken om je geest af te leiden van alle stress die het leven als student met zich meebrengt.

Tot slot, als student is het ook belangrijk om een mentaal evenwicht te vinden door tijd vrij te maken voor jezelf. Neem eens een dag vrij om leuke dingen te doen, zoals koken, luisteren naar muziek of een boek lezen. Door deze dingen kun je jezelf beter begrijpen en de balans herstellen die nodig is om actief te blijven in deze moeilijke periode.

Laatste nieuws

Hoe creëer je de perfecte sfeer in je café of restaurant

Voor een café of restaurant is de ambiance net zo belangrijk als het menu. Een goed doordacht thema en...

Meer artikelen zoals deze