zondag, april 21, 2024

Europese invloeden in huis

Voor jou?

Ik reis veel en vaak, tenminste tot de Coronacrisis route in het eten gooide. Nu ben ik vooral veel thuis en geniet ik van de vele foto’s die ik op mijn reizen gemaakt heb. Ik heb veel Europese steden bezocht, maar ook de natuur van de Europese landen heeft me altijd erg getrokken. Ik houd ervan lange wandelingen te maken door bossen, landerijen, sfeervolle dorpjes en mooie steden. Dit alles heb ik het afgelopen jaar vooral in Nederland moeten doen, maar dat was zeker geen straf. Maar ik ging niet zoveel weg als voor de crisis. Daarom besloot ik van de nood een deugd te maken door mijn huis opnieuw in te richten. Omdat ik veel weg was, heb ik dat jaren niet gedaan en dat was helaas ook wel te zien. Ik besloot dat mijn Europese reizen mijn inspiratie zouden zijn en daarop heb ik mijn inrichting helemaal gebaseerd. Ik kon dan misschien niet naar Europa, alles wat ik daar in het verleden ontdekt had, kon ik wel naar mij halen. Ik ging dus voor een landelijke woonstijl.

Landelijke woonstijl: thuiskomen

Ik vind een landelijke woonstijl echt prachtig. Hoewel ik in een flat midden in de stad woon, geeft deze stijl je toch het idee dat je een prachtig gelegen woonboerderij bezit. Een droom van mij die waarschijnlijk altijd een droom zal blijven. Maar een landelijke woonstijl maken dat ik me toch thuis voel. Het mooie aan deze stijl vind ik de robuustheid en de natuurlijke materialen waarvan de meubels gemaakt zijn. De stoffen zijn prachtig en aaibaar zoals bijvoorbeeld velvet en jeans. Natuurlijk overheerst bij deze stijl vooral het hout. Ik vind hout in huis echt prachtig, vooral als er een verhaal aan vast zit. Ik ben een fervent voorstander van hout dat hergebruikt wordt uit bijvoorbeeld gesloopte boerderijen of kerken. En dat er dan wat naven inzitten, maakt het alleen maar unieker en beter.

Relax fauteuil: verwennerij

Naast nieuwe landelijke meubels, kocht ik iets om mezelf eens extra te verwennen: een relax fauteuil. Zo’n heerlijke stoel waarin je lekker onderuit een boek kunt lezen of voor de TV kunt hangen. Trouwens, ook die heb je in een landelijke woonstijl dus hij valt niet uit de toon in mijn huis. Al met al is mijn wooncomfort flink verbeterd en nu reizen langzaamaan weer mag, vraag ik me af of ik mijn huis nog wel wil verlaten. Want ook thuis is het nu inmiddels goed toeven!

 

Laatste nieuws

Hoe creëer je de perfecte sfeer in je café of restaurant

Voor een café of restaurant is de ambiance net zo belangrijk als het menu. Een goed doordacht thema en...

Meer artikelen zoals deze