maandag, mei 20, 2024

Dozen zijn essentieel in het leven

Voor jou?

Dozen zijn essentieel in het leven

Dozen zijn eigenlijk heel erg simpel, het zijn meestal hoekige goederen gemaakt van karton. Toch onderschatten mensen vaak, hoe vaak zij een doos nodig zullen hebben. Je kent het wel, je moet onverwachts een pakketje sturen of retourneren en bam! Je hebt geen doos in huis, die goed genoeg is voor de klus. Of wanneer je gaat verhuizen en je komt er opeens achter dat je niet genoeg dozen in huis hebt. Daarom is het heel belangrijk om niet gelijk al je dozen weg te gooien, na dat ze op korte termijn geen toegevoegde waarde meer hebben. Vergeet niet dat er bomen zijn gekapt bij het maken van die dozen. Aan het einde van de dag zal je toch weer ooit een doos nodig hebben voor iets, dus waarom niet gewoon gaan hergebruiken.

Verantwoord ondernemen

Niet alleen thuis heb jij dozen nodig, maar ook bijvoorbeeld op werk of voor je eigen onderneming. Je zult merken wanneer jij een eigen onderneming start, dat je best wel vaak een doos nodig zal hebben. Dit komt simpelweg door het feit dat je altijd wel wat moet opsturen of moet ontvangen. Daarom is het handig om eens in de zoveel tijd dozen in te kopen en deze ergens te bewaren. Bij het dozen bestellen moet je wel goed letten op het formaat en de afmeting van de dozen, hierdoor verspil je minder karton en draag je ook gelijk bij aan een beter milieu.

Wat zou het toch mooi zijn als steeds meer en meer mensen hun dozen zouden hergebruiken. Dit zou essentieel zijn voor de komende generaties. Als je niet van plan bent om je dozen te gaan hergebruiken, is er vaak ook de mogelijkheid om deze weer in te leveren bij je leverancier. Soms krijg je hier ook nog wel is een aardig bedrag voor terug. Dan kunnen deze bedrijven ze weer hergebruiken.

Goede leveranciers

Er zijn genoeg bedrijven die dozen verkopen, maar niet al deze bedrijven stimuleren het recyclen van deze dozen. Daarom adviseer ik, om toch op zoek te gaan naar bedrijven die verantwoord bezig zijn en verantwoord dozen bestellen ook stimuleren. Hiermee steunt u het milieu en gebruikt u zelf ook milieu vriendelijke dozen in u dagelijkse zaken. Als kers op de taart, krijgt u er ook natuurlijk gewoon een klein bedrag voor terug.

Na het lezen van deze blog, hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over een goede doos in de buurt, want deze heeft u netjes bewaard tot u ze kan hergebruiken!

Laatste nieuws

Hoe creëer je de perfecte sfeer in je café of restaurant

Voor een café of restaurant is de ambiance net zo belangrijk als het menu. Een goed doordacht thema en...

Meer artikelen zoals deze