zondag, juli 14, 2024

Wagenparkbeheer kan veel tijd opslokken

Voor jou?

Wanneer jij een eigen bedrijf hebt en je hebt mensen in dienst, dan is de kans vrij groot dat je deze mensen van een auto voorziet. Zeker als het gaat om een bedrijfstak waarin je medewerkers veel op pad moeten. En dan krijg je onherroepelijk een keer te maken met wagenparkbeheer. Met één of twee auto’s is dat nog wel te overzien, maar zijn het er meer dan kun je van wagenparkbeheer wel een complete baan maken. Daar zit jij echter niet voor op kantoor. Jij moet ook toekomen aan je eigen werk. Wagenparkbeheer behelst niet alleen het onderhoud van de diverse auto’s, maar ook in de gaten houden wanneer contracten aflopen en offertes aanvragen bij leasemaatschappijen. Er gaat meer tijd in zitten dat je van te voren zou denken.

Hoe maak je het wagenparkbeheer te behappen?

Om te beginnen is het belangrijk dat je de goede software hebt voor je wagenparkbeheer. Je kunt dan goed in de gaten houden welke auto wanneer voor onderhoud moet en met welke auto er problemen zijn. Maar je kunt het jezelf nog een stuk gemakkelijker maken: je kunt je wagenparkbeheer uitbesteden. Dat levert jou veel tijd op die je kunt besteden aan je eigen werk. Je hoeft dan niet meer na te denken over het wagenparkbeheer.

Wat zijn de voordelen?

Je kunt, wanneer je het wagenparkbeheer uitbesteedt, je focussen op je eigen werk. Je hoeft je niet te verdiepen in verzekeringen, wegenbelasting en pechhulp. Ook hoef je je niet meer druk te maken over het aanvragen van offertes voor nieuwe leaseauto’s. Natuurlijk ben jij nog steeds de baas, jij zult je akkoord moeten geven wanneer een nieuw contract moet worden afgesloten, maar je hoeft zelf niet op zoek naar de informatie. Je krijgt een samenvatting op je bureau en kunt aan de hand van deze aanbevelingen zelf je beslissingen nemen. Dat scheelt veel tijd en ergernissen!

Overzicht is belangrijk

Hebben jouw medewerkers een tankpas om de leaseauto mee te tanken? Dan vertrouw je er waarschijnlijk op dat deze pas alleen voor de leaseauto wordt gebruikt. Maar je vertrouwen is goed, controle is beter. Door de juiste software te gebruiken krijg je inzicht in het rij- en tankgedrag van je medewerkers. Zo voorkom je dat er privé wordt getankt met de pas van de zaak. Je kunt exact zien hoeveel kilometer er is afgelegd voor er weer getankt wordt. Dit inzicht heb je altijd en overal. Dat is een fijn idee!

Laatste nieuws

Zomeravond Cruises in Rotterdam: Een Betoverende Ervaring op het Water

Rotterdam, met zijn indrukwekkende skyline en dynamische haven, biedt een unieke manier om de stad te verkennen: zomeravond rondvaarten....

Meer artikelen zoals deze