maandag, juni 17, 2024

Franse wijnstreken waar je niet omheen kunt

Voor jou?

Frankrijk is natuurlijk het land van wijn. Franse wijnen en de wijnstreken waar veel wijn naar vernoemd is zijn wereldberoemd. Eén van de beste wijnstreken in de wereld voor rode wijn is Bordeaux. De gelijknamige wijn van deze streek verwijst naar een wijnstreek die wereldwijd groter en bekender is dan Duitsland of Zuid-Afrika. Toch zal het je misschien verbazen, maar deze wijnregio is langzaamaan zijn bekendheid aan het verliezen. De topwijnen worden nog steeds verkocht voor absurd hoge prijzen, in veel gevallen zelfs al voordat ze gebotteld zijn. Toch is de lagere kwaliteit wijnen uit deze regio steeds minder populair aan het worden en kiezen consumenten vaak voor een wijn uit een ander land voor dezelfde prijs.

Andere Franse wijnstreken waar je niet omheen kan

De Bourgogne komt op een goede tweede plaats na de regio van Bordeaux. De Bourgogne produceert grootse wijnen, maar qua hoeveelheid kan het absoluut niet tippen aan de Bordeaux. In de Bourgogne-streek vind je vele kleine wijngaarden terug, het lijkt een lappendeken als je op de satellietbeelden kijkt. De wijnboeren zijn trots op hun wijnen en hebben geen interesse in schaalvergroting. Om deze reden vind je misschien juist wel hier de meest eigenzinnige en prachtige pinot noir wijnen terug. Deze druif staat erom bekend dat hij niet makkelijk overal groeit en hij voelt zich dus wel degelijk thuis binnen deze regio. Als je het over witte wijnen uit deze wijnstreek hebt dan kom je al snel uit bij chardonnay en de bekende chablis.

Een andere wijnstreek die je echt niet mag missen is Champagne

Iedereen kent deze wereldbekende bruisende wijn. Champagne komt uit een wijnregio met een koel klimaat en een kalkrijke bodem. De druiven rijpen langzaam en hebben een hoge zuurgraad. Door een speciale bereiding, de zogenaamde champenoise, voegt men bubbels aan de wijn toe. De rietsuikers die gebruikt worden in deze bruisende wijnen maken de smaak over het algemeen lichtzoet. Sommige wijnhuizen in de wijnstreek hebben een grote naamsbekendheid, maar vergeet niet om eens te stoppen bij één van de kleinere wijnboeren. De wijnen die zij produceren zullen je misschien nog eens heel erg verbazen. Een groot voordeel van champagne inkopen bij kleinere wijnboeren is dat je niet direct een gat in je portemonnee brandt. Sla wat champagne in voor speciale gelegenheden, of geef het cadeau aan anderen. Iedereen die van deze godendrank houdt zal het waarderen om een fles te ontvangen.

Laatste nieuws

Zomeravond Cruises in Rotterdam: Een Betoverende Ervaring op het Water

Rotterdam, met zijn indrukwekkende skyline en dynamische haven, biedt een unieke manier om de stad te verkennen: zomeravond rondvaarten....

Meer artikelen zoals deze