maandag, juni 17, 2024

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren als je op reis gaat?

Voor jou?

Wanneer je op reis gaat naar een land buiten de Europese Unie, dan wordt er door het RIVM en de GGD altijd aangeraden om je te laten vaccineren tegen verschillende virussen. Dat heeft met verschillende redenen te maken. Het vaccineren voor je reis is altijd verstandig, vooral omdat je geen virussen mee terug wilt nemen naar Nederland en een leuke tijd tegemoet wilt gaan. Wil je weten waarom het verstandig is om je altijd te laten vaccineren als je op vakantie gaat buiten de Europese Unie? Lees dan vooral even verder, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

Veel landen zijn ontwikkelingslanden

Een van de belangrijkste redenen waarom het verstandig is om je te laten vaccineren als je naar een land buiten de Europese Unie gaat, is dat veel landen ontwikkelingslanden zijn. Er is vaak sprake van vervuiling en een slechte gezondheidszorg. Ook is er vaak weinig of geen geld om de bevolking te vaccineren tegen bepaalde virussen. Dit draagt er allemaal aan bij dat er veel virussen voorkomen in deze ontwikkelingslanden. De meeste virussen zijn niet dodelijk, maar er zijn virussen zoals Gele koorts die zeker dodelijk zijn. De helft van de personen komt te overlijden en er bestaat tot op de dag van vandaag geen medicijn tegen deze vreselijke virus. 

 

Vaccineren is niet duur

Een van de andere redenen waarom je je altijd moeten laten vaccineren als je naar het buitenland gaat, is dat het vaccineren helemaal niet duur is. Het is zelfs zo dat de meeste vaccinaties vergoed worden door een Nederlandse zorgverzekering. Mocht dit niet zo zijn, dan betaal je maar enkele tientallen euro’s voor een enkele vaccin. Als je dit vergelijkt met de gevolgen van het oplopen van een virus, dan is het nemen van een vaccinatie Hepatitis B of een ander vaccin erg goedkoop. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan contact op met de informatie autoriteit voor vaccinaties en inentingen. 

 

Zonder zorgen op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, dan wil je er een leuke tijd van maken en zonder zorgen op vakantie gaan. Wanneer je je hebt laten vaccineren tegen verschillende virussen, is het ook zeker mogelijk om zonder zorgen op vakantie te gaan. De kans is namelijk nog kleiner dat je het slachtoffer word van een vreselijk virus, maar ook bescherm je andere Nederlanders op de reis terug naar Nederland. 

Laatste nieuws

Zomeravond Cruises in Rotterdam: Een Betoverende Ervaring op het Water

Rotterdam, met zijn indrukwekkende skyline en dynamische haven, biedt een unieke manier om de stad te verkennen: zomeravond rondvaarten....

Meer artikelen zoals deze