maandag, juni 17, 2024

Reachstacker kopen of huren

Voor jou?

De reachstacker is veel te zien bij havengebieden. Deze apparaten worden namelijk gebruikt voor containeroverslag en dit gebeurt uiteraard vaak bij de havens. Zeecontainers vervoeren van de ene plek naar de andere plek gebeurt gemakkelijk met de reachstacker. 

Wat is de reachstacker? 

De reachstacker is een voertuig die zeecontainers vervoert. Er zijn verschillende soorten reachstackers die jij kan aanschaffen. Je hebt reachstackers met vorkheftrucks en reachstackers die een telescopische kraan hebben. Het nadeel bij de reachstacker met vorkheftruck is dat je minder kan doen, je kan namelijk alleen containers verschuiven die gaten aan de onderkant hebben. in sommigen gevallen wordt dit niet als een nadeel gezien, aangezien dat de enige taak is die verricht moet worden. Zoals eerder benoemd, worden deze reachstackers in havengebieden gebruikt. Hier zijn ze dus ook vooral te vinden. De reachstackers worden wel in kleinere havens gebruikt. Bij de grotere havens wordt er namelijk gebruikt gemaakt van een ander systeem.

Moet je een reachstacker kopen of huren? 

Als jij van plan bent om een reachstacker aan te schaffen, dan moet jij beslissen of je een  reachstacker gaat kopen of huren. Als je voor een bepaalde periode een reachstacker nodig hebt, is het handiger om een reachstacker te huren dan te kopen. Dit omdat zowel slecht voor het milieu als de portemonnee is om een reachstacker maar kort te gebruiken en er vervolgens niks meer mee te doen. Echter, als je een reachstacker voor een langere periode wilt gebruiken, dan is het wel aan te raden om er eentje te kopen of leasen. 

Als je ervoor kiest om een reachstacker te leasen, dan krijg je een gloednieuw voertuig waarvoor je maandelijks een bedrag betaalt. Als het gaat om een financial lease, dan is reachstacker aan het einde van het contract jouw eigendom. Mocht het gaat om een operational lease, dan dien je hem aan het einde van de periode in te leveren. Naast het leasen van een reachstacker kun je er ook eentje kopen. Hierbij kun je kiezen voor een nieuw of voor een tweedehands model. Beide leveren andere voordelen op. Het voordeel van een tweedehands model is voornamelijk dat je niet in een keer een klap met geld kwijt bent. Of het op de lange termijn goedkoper is, hangt erg af van de staat van reachstacker. Mocht je de komende tijd zonder risico gebruik willen maken van een reachstacker, dan kun je hem het beste nieuw kopen. Het kost wellicht wat meer, maar je krijgt daar wel veel voor terug. 

Laatste nieuws

Zomeravond Cruises in Rotterdam: Een Betoverende Ervaring op het Water

Rotterdam, met zijn indrukwekkende skyline en dynamische haven, biedt een unieke manier om de stad te verkennen: zomeravond rondvaarten....

Meer artikelen zoals deze