maandag, mei 20, 2024

Op deze manier heeft jouw hond geen last meer van de hitte

Voor jou?

Niet elke hond houdt evenveel van de zomer. Terwijl de ene hond blij rondrent, voert de ander niet zoveel uit. Als je hond tijdens warme dagen stukken minder actief is, dan heeft je hond waarschijnlijk last van de hitte. In dat geval is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je hond zich wel prettig voelt. Daarnaast zijn er ook enkele zaken van belang voor elke hond tijdens warme dagen.

Borstel de vacht goed uit 

De meeste honden hebben in het begin van de zomer nog erg veel vacht. De vacht kan ervoor zorgen dat de hond het onnodig warm krijgt tijdens hete dagen. Om ervoor te zorgen dat je hond hier minder last van krijgt, kun je de hond borstelen. Zorg ervoor dat je een goede borstel koopt en de hond vooral in het begin van de zomer regelmatig borstelt. 

 

Voorkom dat de hond zijn poten verbrandt

Als de zon heel de dag schijnt, dan worden donkere oppervlaktes onwijs warm. Als je hier vervolgens met je hond wandelt, kan het zijn dat hij zijn pootjes brandt. Om te voorkomen dat je hond wonden oploopt tijdens een wandeling, kun je ervoor kiezen om hondenschoenen aan te schaffen. 

Naast dat hondenschoenen kunnen voorkomen dat de onderkant van de poten van een hond verbranden, kan het voor een hond ook prettig zijn om ze in de winter te dragen. Wel verschilt dit per hond. De ene hond gaat elke keer in protest bij het aantrekken, terwijl de andere hond eerder een blijk van waardering geeft. Om de kans te vergroten dat je hond het wel prettig gaat vinden, kun je de schoentjes het beste op een zo onstpannen mogelijke manier bij de hond aan doen.

Zorg voor schaduw

Een hond houdt er niet van om de hele dag in de zon te liggen. Als je jouw hond toch graag bij jou in de tuin wilt hebben, is het zeer aan te raden om voor een plek met schaduw te zorgen. Zorg ervoor dat je hond zich even terug kan trekken en af kan hoelen. Plaats hier een bak met water en geef je hond de kans om naar binnen te gaan. Mocht je voor veel verkoeling willen zorgen bij je hond, dan kun je eventueel ook een koelmat aanschaffen. De koelmat reageert op de lichaamstemperatuur en koelt vervolgens af. Hierdoor wordt de buik van de hond ook koeler en heeft de hond het minder warm. Naast de mat kun je ook een koelhalsbandje kopen. Ook een koelhalsbandje zorgt ervoor dat de hond minder warm wordt tijdens een hete zomerdag. 

 

Laatste nieuws

Hoe creëer je de perfecte sfeer in je café of restaurant

Voor een café of restaurant is de ambiance net zo belangrijk als het menu. Een goed doordacht thema en...

Meer artikelen zoals deze